6 Temmuz 2019 Cumartesi

Deniz Tuzunun Sağlığa Faydaları

Deniz tuzu en eski çağlardan günümüze kadar şifa maksatlı kullanılır. Deniz tuzunun bu kadar şifalı oluşu, insan vücudu için lüzumlu olan tuz, su, vitamin ve mineraller bakımından zengin olmasından gelir. Doğal bir tedavi yöntemi olarak deniz tuzu, hastalıkları tedavi edebilecek, bağışıklık sistemini güçlendirecek zengin elementler içerir. Bu nedenle her sağlık uzmanı, yaz aylarında kanalizasyon suyu ya da fabrika atığı gibi pis denizden uzak durmak şartıyla olası olduğunca sık denize girilmesi gerektiğini belirtir.


Kemik hastalıklarına karşı deniz tuzu

Deniz tuzunda bulunan mineraller kemik hastalıklarını iyileştirmek için oldukça faydalıdır. Özellikle diz bölgesinde ortaya çıkan osteoartrit hastaları için deniz tuzu tavsiye edilir. Banyo yapılan suya deniz tuzu ilave edilip ağrıyan diz kapakları bu su ile yıkandığında, ağrıyı azaltan ve hastalığı iyileştiren etkiler görülmüştür. Bunun en geniş sebebi de deniz tuzunda bulunan sodyum klorür maddesidir. Bu madde kemik ağrılarını iyileştirmeye destekçi olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Staff mobile app

Staff mobile app   At ICI we also happen to be great listeners with the ability to navigate across cultures while embracing the importance o...